Geïntegreerde Crisisdienst Jeugd
De Geïntegreerde Crisisdienst Jeugd (voorheen Mobiel Crisisteam Jeugd) biedt hulp aan gezinnen met kinderen en aan jongeren of kinderen (0 – 18 jaar) in crisissituaties in de regio Amsterdam-Amstelland. De jeugd crisisdienst bundelt de krachten van verschillende domeinen, waaronder jeugdhulp, (jeugd)ggz, (L)VB en verslaving. Dit maakt de zorg voor jongeren minder versnipperd. De 24/7 dienst richt zich op jeugdigen die te maken hebben met acute psychiatrie, onveiligheid en opvoed- en opgroeiproblemen. Of met acute situaties door (lichte) verstandelijke beperkingen of verslavingsproblematiek binnen het gezin.
Je kunt ons bereiken via telefoonnummer 020-5235433. Je kunt een jeugdige aanmelden, maar ook alleen overleggen of advies inwinnen.
Waarom een geïntegreerde crisisdienst?
We kunnen gezinnen of jongeren in crisissituaties het beste helpen als we hen ondersteunen op meerdere gebieden. Denk aan een veilige leefomgeving, opvoedhulp en ggz. De gemeente Amsterdam heeft ons daarom opdracht gegeven een Geïntegreerde CrisisDienst-Jeugd (GCD-J) te ontwikkelen. Hierin werken medewerkers van Levvel en Arkin samen. Bij vermoedens van huiselijk geweld trekken wij samen op met het spoedteam van Veilig Thuis. Met deze brede blik op alle leefgebieden kunnen we de hulp bieden die nodig is. Het initiatief staat niet op zichzelf. Steeds meer gemeenten, landelijke programma’s zoals het Toekomstscenario Kind en Gezinsbescherming en de JeugdGGZ sturen sterk aan op meer samenwerking en integratie.
Wanneer start de GCD-J?
Sinds 1 november werken we met het nieuwe team op de Eerste Constantijn Huygensstraat 38.
Wie werken er in de GCD-J?
In het team werken psychologen, orthopedagogen, verpleegkundigen, ambulant hulpverleners en artsen. Zij beoordelen jeugdigen (tot 18 jaar) in een duo. Kinder- en jeugdpsychiaters van Levvel en Arkin Jeugd en Gezin zijn de achterwachten (ondersteunende specialisten). Ook kan het team overleggen met Veilig Thuis.
De meeste collega’s werken deels bij Arkin of Levvel, waardoor zij ook die kennis en werkervaring meenemen in het werk bij de crisisdienst.
Wie kunnen ons bellen?
Zowel ouders als kinderen en jeugdigen, verwijzers, hulpverleners in de regio Amsterdam-Amstelland.
Wie kunnen bij ons terecht?
De 24/7-dienst richt zich gezinnen die te maken hebben acute situaties, die ontstaan zijn door psychiatrische problematiek, onveiligheid en opvoed- en opgroeiproblemen. Of met acute situaties door (lichte) verstandelijke beperkingen of verslavingsproblematiek