Deel jouw ervaring

Kosten

Alle zorgverzekeraars vergoeden de zorgverlening door de Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam (SPA). Wel is er, zoals bij elke zorgverlening, sprake van een eigen risico. Vanaf dat bedrag vergoedt de zorgverzekering de behandeling bij de SPA.

In Nederland ben je verplicht een zorgverzekering te hebben. Indien je toch niet verzekerd bent, kan het gebeuren dat je een factuur ontvangt voor de verleende zorg. Dit is ook het geval als je zelf niet om deze zorg hebt gevraagd, bijvoorbeeld wanneer je via de politie bent aangemeld voor een psychiatrische beoordeling vanwege zorgelijk gedrag.

Volwassenen vanaf 18 jaar hebben een verplicht eigen risico bij de zorgverzekering. Dit betekent dat je het eerste deel van de zorgkosten zelf betaalt. Dit geldt ook voor psychiatrische zorg.

De hoogte van het eigen risico wordt per jaar wettelijk vastgesteld.  Maar het kan zijn dat je gekozen hebt voor een verzekering met een hoger eigen risico. In dat geval moet je een hoger bedrag zelf betalen. Raadpleeg hiervoor je zorgverzekeraar.

Indien je je vergoeding wilt navragen bij je zorgverzekeraar, dan is de SPA bij uw zorgverzekeraar bekend onder de naam Arkin. Dit is de overkoepelende organisatie, waar de SPA onder valt. De AGB-code van Arkin is 062 907 32.

De manier waarop de gezondheidszorg wordt gefinancierd is ingewikkeld. Daarom kan het voorkomen dat je een vraag hebt als je via de zorgverzekeraar een rekening ontvangt. Deze vragen kun je stellen aan de Servicedesk Facturatieklachten, telefonisch bereikbaar op: 020 590 5729 (van 14:00 tot 16:00 uur).

Als je over de factuur een klacht wilt indienen kan dit via klachtenfacturatie@arkin.nl.

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2021 Spoedeisendepsychiatrieamsterdam - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin