Cliënten

Kosten

Zorgverlening door de Spoedeisende Psychiatrie wordt door alle zorgverzekeraars in Nederland vergoed. Wel is er, zoals bij alle zorgverlening, sprake van een eigen risico.
In Nederland bent u verplicht een zorgverzekering te hebben. Indien u toch niet verzekerd bent, kan het gebeuren dat u een factuur ontvangt voor de verleende zorg. Dit is ook het geval indien u zelf niet om deze zorg heeft gevraagd, bijvoorbeeld wanneer u via de politie bent aangemeld voor een psychiatrische beoordeling vanwege zorgelijk gedrag.

Volwassenen vanaf 18 jaar hebben een verplicht eigen risico bij zijn of haar zorgverzekering. In 2015 is het wettelijk verplichte eigen risico € 375. Dit betekent dat u de eerste € 375 aan zorgkosten in 2015 zelf betaalt. Dit geldt ook voor psychiatrische zorg. Het kan zijn dat u gekozen heeft voor een verzekering met een hoger eigen risico, in dat geval kan het zijn dat u een hoger bedrag zelf moet betalen. Raadpleeg hiervoor uw zorgverzekeraar.

Indien u uw vergoeding wilt navragen bij uw zorgverzekeraar, dan is de Spoedeisende Psychiatrie bij uw zorgverzekeraar bekend onder de naam Arkin. Dit is de overkoepelende organisatie, waar de Spoedeisende Psychiatrie onder valt. De AGB-code van Arkin is 06290732.

De wijze waarop de gezondheidszorg wordt gefinancierd is complex. Daarom kan het voorkomen dat u een vraag heeft als u via uw zorgverzekeraar een rekening ontvangt. Deze kunt u stellen aan de Servicedesk Facturatieklachten, telefonisch bereikbaar op:
020 590 5729 (van 14.00 tot 16.00).

Indien u over de factuur een klacht wilt indienen kan dit via klachtenfacturatie@arkin.nl

Sitemap

Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam

1e Constantijn Huygenstraat 38
1054 BR Amsterdam
T (020) 523 54 33
F (020) 590 41 35