Voor wie?

Voor wie is onze zorg?

De Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam biedt zorg aan mensen met acute problemen variërend van ernstige psychosociale problematiek tot zeer ernstige psychopathologie, al dan niet in combinatie met verslavingsproblematiek.

Acute Psychiatrische zorg

De wijze waarop mensen bij de Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam in zorg komen, kan verschillen. Er zijn twee mogelijkheden. In de eerste plaats betreft het mensen in psychische of psychiatrische nood die met de politie in aanraking zijn gekomen. Iemand heeft bijvoorbeeld de openbare orde verstoord en vormt een gevaar voor zichzelf of voor zijn omgeving. Soms gebeurt het dat iemand zich vrijwillig bij de politie heeft gemeld. De politie brengt deze mensen meestal naar de Onderzoeksruimte van de Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam voor een psychiatrisch onderzoek. Zo nodig wordt verdere zorg georganiseerd.

Als iemand in acute psychische of psychiatrische nood bij de huisarts komt, zal buiten kantooruren worden doorverwezen naar de Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam. De hulpverleners van de Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam komen zo veel mogelijk op locatie. Bijvoorbeeld bij de mensen thuis of in de EHBO post van een nabijgelegen ziekenhuis.

Intensief Behandelteam Thuis

Het Intensief Behandelteam Thuis biedt hulp aan mensen die door hun psychiatrische problemen in crisis zijn of in crisis dreigen te raken en die zonder intensieve behandeling mogelijk opgenomen zouden moeten worden in een psychiatrisch ziekenhuis.
Het Intensief Behandelteam Thuis begeleidt ook cliënten die na een opname naar huis gaan maar daarbij nog extra ondersteuning nodig hebben. Op deze manier kunnen opnames worden verkort.

Mobiel Crisisteam Jeugd

Speciaal voor jeugdigen, kinderen en gezinnen met kinderen in beklemmende situaties is binnen de Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam het Mobiel Crisisteam Jeugd actief. Dit team van hulpverleners biedt acute hulp aan jeugdigen/kinderen wanneer het kind zelf in (psychiatrische) crisis is of wanneer een van de ouders of verzorgers in crisis is en voor de kinderen opvang moet worden georganiseerd.

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2019 Spoedeisendepsychiatrieamsterdam - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Onderdeel van  Arkin